Igal mis tahes vanuses naisel, kes teeb aborti, on õigus konfidentsiaalsusele. Miks on rasedad naised väsinud? Ilmselt pole muretsemiseks põhjust, kuid igaksjuhuks küsiks üle.

Uuri millised kontratseptsioonimeetodid on saadaval. Seejärel õpi avatult rääkima vahekorrast ja kontratseptsioonist. Mida rohkem sa tead, seda kindlamalt sa teemast räägid ja seda suurem on võimalus saada vastuseid. Nii ei leia sa end olukorrast, kus sa olla ei taha. See veebilehekülg on hea koht alustamiseks, kuid ära langeta suuri otsuseid ilma arsti või tervishoiutöötajaga rääkimata.

E-apteegi nõustamine

Kas ma võin ESSi kasutada, kui ma pole veel lapsi saanud? Emakasisene süsteem ESS ehk hormoonspiraal ei sobi neile, kes üritavad hetkel rasestuda.

  1. Külastaja küsib: Tere Minul siuke mure, on esinenud varem põiepõletike.
  2. Rasedustestid – mida edasi teha?
  3. pillid ja põiepõletik | Uroloogia | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - baraka.ee

Kõik teised võivad ESSi kasutamist kaaluda. Kas pillid tõstavad kehakaalu? Pillide võtmine ei avalda kehakaalule märgatavat pikaajalist mõju. Mõnel naisel esineb pärast pillide võtmise alustamist väikseid muutusi kehakaalus, kuid kliinilised uuringud ei ole näidanud pillide pikaajalist mõju kehakaalule.

Kui sa muretsed kehakaalu tõusu pärast, räägi oma võimalustest arstiga. Kas imetamise ajal peab kasutama rasestumisvastast vahendit? Imetamine võib takistada rasestumist kuni kuus kuud, kui menstruatsioonid ei ole taastunud ja imikut toidetakse nii päeval kui öösel ainult rinnapiimaga. See ei muuda rasestumist siiski võimatuks pillid uriinis niipea kui üks neist kriteeriumitest enam ei kehti, võid uuesti rasestuda. Kas pikaajaline pillide võtmine mõjutab hiljem minu viljakust?

Tegelikult on võimalik rasedaks jääda kohe, kui lõpetad pillide võtmise. Seega on vastus eitav — pikaajaline pillide võtmine ei kahjusta viljakust. Kas menstruatsiooni ajal on võimalik rasestuda? Eksperdid vastavad jaatavalt — menstruatsiooni ajal on võimalik rasestuda. Kuna menstruatsioonil on mitu etappi ja seemnerakud võivad naise emakas elus püsida kuni kuus päeva, peaksid sa alati kasutama kaitsevahendit, kui sa ei soovi rasestuda.

Kas ESS võib minu sees liikuda ja põhjustada probleeme? Emakasisene süsteem ESS ehk hormoonspiraal on efektiivne meetod, mille paigaldab arst. See jääb paigale kuni 3-ks või kuni 5-ks aastaks. Emaka mulgustumise risk on harv st Kas ilma orgasmita on võimalik rasestuda?

Seksi nautimine ei ole kuidagi seotud pillid uriinis.

Külastaja küsib:

Kui sa ei kasuta kontratseptiivi, võid rasestuda olenemata sellest, kas sa naudid vahekorda või mitte. Kas hormonaalsed rasestumisvastased vahendid võivad põhjustada viljatust? Hormonaalsed kontratseptiivid ei põhjusta viljatust.

Võib pisut aega võtta, et kehas taastuks rasestumist võimaldav seisukord, kuid see on ajutine. Tervetel naistel taastub viljakus selle eelnevale tasemele olenemata sellest, kui kaua hormonaalset rasestumisvastast meetodit kasutati. Kas kondoomi võib uuesti kasutada? Ei, kondoomid ei ole kohvitassid, mida võib pärast loputamist uuesti kasutada.

pillid uriinis

Kondoomid on valmistatud väga õhukesest materjalist, mis saab kasutamisel kahjustada, ja mitmekordsel kasutamisel võib kondoom puruneda. Samuti pole kord kasutatud kondoomis enam spermitsiidi, mis aitaks peatada seemnerakke.

pillid uriinis

Seega kasutage iga vahekorra ajal uut kondoomi. SOS-pill on kõige tõhusam siis, kui seda võtta võimalikult kiiresti ideaalis kuni 12 tundi pärast kaitsmata vahekorda.

Saada e-kiri

Kui SOS-pilli võtta hiljem kui 24 tundi pärast vahekorda, on selle tõhusus juba oluliselt väiksem. Mida paremini oled vahekorraks ette valmistunud, seda väiksema tõenäosusega tekib vajadus hädaabikontratseptsiooni kasutamiseks. Kas kehale tuleb anda pillidest puhkust? Kui sa talud pille hästi, ei ole meditsiinilisest seisukohast mingit vajadust nende võtmises pausi teha.

Punalibled uriinis? (24.10.2014)

Ainus põhjus pausi tegemiseks on soov rasestuda. Võib-olla hoopis mingi naistehaigus, mis võib samuti põhjustada kusemishäireid. Vt varasemaid vastuseid - "põiepõletik". Ülo Zirel põiepõletik Millest võib põiepõletik tekkida? Kas on võimalik et mul on põiepõletik kui käin umbes iga 20 minuti tagant WC-s ka isegi siis kui pole vedelikku tarbinud ja mitte midagi söönud?

pillid uriinis

Vastas dr Ülo Zirel palun lugege minu paljusid eelnevaid vastuseid põiepõletiku teemal. Esmamulje on,et tegemist võiks olla neerukividega. Kui esmaspäeval lähete analüüsidele,paluge arstil teha ka ultraheliuuring kõhupiirkonnast. Kui neerukarikate piirkonnas või kusejuhas on kivi,siis on tüüpiline pilt ka ultraheliuuringul.

Samas peaks ka uriini sademes olema massiliselt erütrotsüüte. Kui tegemist on kroonilise kusepõiepõletikuga,siis oleks esmavalik nitrofurantoiin 50 mg x4 päevas. Ja hästi palju juua.

pillid uriinis

Edu soovides,Maie Väli Kas see arutelu oli kasulik? Nõuanded teemal: Naistehaigused Eile tekkisid ibtiimpiirkonda valged villid, mis on väga valusad, eriti urineerimisel, arvasin, et on tupeseen, kasutasin siis canesteni ning täna ostsin ka klotrimasooli, kuid tänaseks, ehk teise päeva Vastas dr Galina Litter andmetest selgub, et olete aastane Teie kirjelduse järgi on tegemist ägeda genitaalherpesega GH. Saatke minu töömeilile glitter naistearst. Rasestumisvastased pillid Tere!

Ilmselt pole muretsemiseks põhjust, kuid igaksjuhuks küsiks üle. Kui võtsin rasestumisvastase pilli tavapärasest ajast u 7 h hiljem ehk siis eelmise pilli võtmisega üle 24 h vahe ning